Śniadanie | ![](https://www.szpitalrydygier.pl/wp-content/uploads/2024/02/IMG-20240208-WA0000-e1707394903953-300x225.jpg) | Zacierka na mleku 400ml, Chleb graham 70g, Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt., Masło 83%tł. 20g, Pasta z twarogu z koperkiem 100g, Ogórek kiszony 80g, Sałata zielona 20g, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250ml, Ciasto drożdżowe 50g | ![](https://www.szpitalrydygier.pl/wp-content/uploads/2024/02/IMG-20240208-WA0001-e1707394912408-300x225.jpg) | Zacierka na mleku 400ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50g, Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt., Masło 83%tł. 20g, Pasta z twarogu z koperkiem 100g, Pomidor 80g, Sałata zielona 20g, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250ml, Ciasto drożdżowe 50g |
Obiad | ![](https://www.szpitalrydygier.pl/wp-content/uploads/2024/02/IMG-20240208-WA0007-e1707394880998-300x225.jpg) | Barszcz biały z ziemniakami 400ml, Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350g, Sos pomidorowy 100ml, Surówka z selera i jabłka z olejem 200g, Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml | ![](https://www.szpitalrydygier.pl/wp-content/uploads/2024/02/IMG-20240208-WA0009-e1707394892235-300x225.jpg) | Ziemniaczana 400ml, Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350g, Sos pomidorowy 100ml, Cukinia pieczona z olejem 200g, Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml |